Witte aspergesalade met geitenkaas en kruidendressing

4 personen

(bij of voorgerecht)
 
Benodigdheden:
 

1 mespuntje zout
250 gram witte asperges geschild
1 courgette
1 venkelknolletje in kwarten
100 gram oude geitenkaas

Voor de verse kruidendressing: 

2 takjes peterselie
4 takjes kervel
1 theelepel mosterd
4 eetlepels milde olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout

Zo maak je het klaar:
 
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Snij van de asperges het onderste houtachtige gedeelte af en snij de asperges in de lengte door. Leg ze in kokend water en laat ze 5 minuten koken. Voeg dan de venkel toe en kook het geheel nog eens 2 minuten tot dat de groente beetgaar zijn. Giet de groente af en spoel het af met koud water.

Snij de courgettes in de lengte in vieren of schaaf de courgette in dunne plakken. Schep de groente door elkaar. Doe voor de dressing alle ingrediënten in een mengbeker en mix het met de staafmixer tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de groente en laat even intrekken. Schaaf er als laatste de geitenkaas over.