Walddorfsalade met kip en knolselderij

4 personen

(lunch)

Benodigdheden:

1 groentebouillontablet
300 gram kipfilet
½ knolselderij
1 friszoete appel (Elstar)
eetlepel grove mosterd
4 eetlepels volle yoghurt
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
½ bakje platte peterselie fijngesneden
50 gram walnoten grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Breng een pan met het liter water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en zet het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 20 min. gaar worden. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook.
Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten. Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de knolselderij, appel en dressing en laat de smaken 10 min. intrekken. Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Trek de kip met 2 vorken in stukjes en schep samen met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten.