Zomerse salade met shoarmavlees

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden: 

1 krop ijsbergsla in reepjes
1 rode ui fijngesnipperd
1 groene paprika in blokjes
4 tomaten in stukjes
3 eetlepels peterselie grof gehakt
3 eetlepels olijfolie
400 gram shoarmavlees
150 ml Griekse yoghurt
2 tenen knoflook

Zo maak je het klaar:
 
Voorbereiding: snijd de ijsbergsla in reepjes; snipper de ui; snijd de paprika in kleine blokjes; snijd de tomaten in stukjes, hak de peterselie grof.
Meng in een grote kom de ijsbergsla met ui, paprika, tomaat en peterselie en laat dit 15 minuten staan.
Roer de yoghurt met knoflook, de rest van de olijfolie en zout en versgemalen zwarte peper naar smaak tot een dressing.
Verdeel de salade over grote borden en schep het vlees erop

Schenk de yoghurtdressing erover