Roomsaus

4 personen
 
Benodigdheden: 

25 gram boter
250 gram soepgroente
2 teentjes knoflook
1 pot gevogeltefond
250 ml slagroom

Zo maak je het klaar:
 

Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook zonder te kleuren op laag vuur 3 minuten.Voeg de fond toe en breng het geheel tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 minuten in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten hebben hun smaak af­gegeven en worden niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 1/3 over is (125 ml). Dit duurt ± 10 minuten. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale, ingedikte saus. Dit duurt ± 15 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij geroosterde kip of varkensvlees.