Zelfgemaakte sambal ketjap
4 personen
Benodigdheden:
5 |
rode pepertjes |
1 |
rode ui |
2 |
tenen knoflook |
1 |
citroen |
1 |
eetlepel zonnebloemolie |
3 |
eetlepels ketjap manis |
1 |
mespuntje zout |
Zo maak je het klaar:
Snijd de pepertjes in de lengte in en verwijder eventueel alle of een deel van de zaadjes. Snijd de pepertjes in stukjes. Snijd de gepelde ui in stukken. Snijd de gepelde knoflooktenen in stukjes. Pers de citroen uit.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pepertjes, de ui en de knoflook toe. Temper de hittebron. Laat alles ± 10 minuten heel zachtjes sudderen.
Schep het mengsel in een kom. Voeg het citroensap, de ketjap en een snufje zout toe. Pureer het mengsel met behulp van een staafmixer. Deze sambal smaakt lekker bij kipsaté.
|