Aardappelsoep met knoflook en bosui

4 personen 

Benodigdheden:

500 gram kruimige aardappelen geschild
3 bosuitjes
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
750 ml kippenbouillon

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd het wit van de bosuitjes in stukjes van 1 cm en het groen in dunne ringetjes.

Verwarm de helft van de olijfolie in een soeppan en pers er een derde van de knoflook boven uit.

Schep de aardappelblokjes en stukjes witte bosui erdoor en verwarm het al omscheppend 1 minuut.

Schenk de bouillon erbij en kook de soep in ± 15 minuten gaar.

Snijd intussen de andere tenen knoflook in dunne plakjes

Verwarm de rest van de olijfolie in een steelpan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.

Pureer de soep met een staafmixer.

Serveer en garneer met plakjes knoflook en ringen bosui.