Boerengroentesoep

4 personen

Benodigdheden:

300 gram aardappelen
2 dunne preien
4 wortelen
160 gram peultjes
200 gram bloemkool
½ citroen
3 eetlepels verse bleekselderij
200 gram gehakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
100 gram magere spekblokjes
2 liter vleesbouillon

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, was ze en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen, de wortelen in plakjes en de bloemkool in roosjes. Was de groente.

Halveer de peultjes. Pers de citroen uit en bewaar het sap. Hak de bladselderij fijn.

Kruid het gehakt met zout en peper en draai kleine balletjes. Bak het spek in een soeppan. Schep de aardappelblokjes en de groente erdoor en roerbak het geheel 3 minuten.

Voeg de bouillon en de gehaktballetjes toe en kook de soep in 10 tot 15 minuten gaar. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap en roer de selderij erdoor.