Bietensoep met appel

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

1 kilo bietjes geschild
½ knolselderij geschild
2 mildzoete appels geschild
4 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes gesnipperd
1 liter groentebouillon van tablet
50 gram peterselie
125 ml zure room
½ bakje munt waarvan de blaadjes fijngesneden

Zo maak je het klaar:

Snijd de biet, knolselderij en appel in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 minuten. Voeg de knolselderij toe en bak 6 minuten mee. Schep de biet en appel erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon met 4 takjes peterselie toe aan het bietenmengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur afgedekt 15 minuten koken. Snijd de rest van de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en schep er 1 eetlepel zure room op. Maak met een vork een spiraal. Bestrooi met de peterselie en munt.