Boerenkoolsoep met witte bonen en ham

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie
1 ui in halve ringen
1 theelepel gemalen komijn
2 theelepels paprikapoeder
2 zoete puntpaprika's
4 rundvlees bouillontabletten
300 gram boerenkool
1 blik cannellinibonen uitgelekt
150 gram gerookte achterham in reepjes

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui met de komijn en paprikapoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Doe de boerenkool erbij en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken.

Voeg de bonen en ham toe en verwarm nog 2 minuten. Serveer de soep in kommen. Lekker met stevig brood.