Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

1 eetlepel olijfolie
3 lente uitjes in dunne ringen
100 gram aardappelen geschild en in blokjes
700 ml kippenbouillon
2 eetlepels gehakte basilicum of 2 theelepels gedroogde
2 eetlepels groene pesto
125 ml créme fraiche
1 theelepel Indiase currypasta
100 gram gerookte zalm in smalle reepjes

Zo maak je het klaar:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uitjes en aardappelblokjes 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.

Bereiden:

Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in vier ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.

Variatie:

Vervang de gerookte zalm eens door gerookte kipfilet.In plaats van currypasta kunt u ook kerriepoeder gebruiken.