Champignonnensoep met gerookte kip

4 personen

Benodigdheden:

250 gram kastanjechampignons
1 ui
1 teentje knoflook
25 gram boter
8 dl kippenbouillon
1 eetlepel gehakte tijm vers of uit diepvries of 1 theelepel gedroogd
2 dl kookroom
125 gram gerookte kipfilet
1 mespuntje peper
1 klein borrelglaasje port of madera

Zo maak je het klaar:

Borstel de paddestoelen of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.

Snipper de ui en pel het teentje knoflook.

Verhit de boter in een soeppan en roerbak hierin de kastanjechampignons ui en geperste knoflook.

Giet de bouillon erbij en laat de soep zachtjes 10 minuten koken.

Voeg de tijm en kookroom toe en verwarm zonder te koken.

Schep de reepjes gesneden kipfilet erdoor en voeg peper naar smaak en port of madera toe.

Serveer met stokbrood of geroosterd brood.