Chinese kippensoep

4 personen

Benodigdheden:

200 gram gekookte kip
½ liter kippenbouillon
50 gram mihoen
1 prei
1 ui
1 theelepel ketjap benteng asin
1 mespuntje ve-tsin
1 ei
1 afgestreken eetlepel paneermeel
1 bosje selderij

Zo maak je het klaar:

Snijd het kippenvlees in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de schoongewassen prei in dunne plakjes. Breng de bouillon aan de kook en doe er de stukjes kip, de ui en de prei bij. Laat dit ± 10 minuten zachtjes koken. Maak de mihoen klein en doe die met ketjap, zout en ve-tsin bij de soep. Laat alles nog 2 minuten zachtjes doorkoken en vergeet niet af en toe even te roeren. Klop nu het ei en bak er een lekkere omelet van, die je in zeer smalle reepjes snijd.

Bind de soep met het water aan gemaakte aardappelmeel, voeg de reepjes omelet toe en doe de soep in kommen. Die u tenslotte garneert met wat fijngeknipte selderij.