Champignon crèmesoep

4 personen

Benodigdheden:

250 gram champignons
1 ui
6 eetlepels vloeibare boter
1 theelepel gedroogde tijm
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
2 eetlepels bloem
1 liter vleesbouillon
125 ml Bleu Band Finesse om te koken
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel citroensap

Zo maak je het klaar:

Maak de champignons goed schoon en snij deze in plakjes. Pel de ui en snipper deze. Verwarm de helft van de vloeibare boter in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan. Schep de champignons met de citroensap en tijm er door en laat de champignons afgedekt in ± 4 minuten gaar worden.

Verwarm de rest van de vloeibare boter in een soeppan en roer de bloem erdoor.
Voeg steeds al roeren een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren tot er een glad en gebonden soep ontstaat.

Roer de Finesse voor koken door en voeg de champignons met vocht toe aan de soep. Breng de soep al roerend aan de kook en laat de soep ± 10 minuten zachtjes door koken. Voeg als laatste de peterselie toe.