Champignonnensoep met witte champignons

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

30 gram boter
1 sjalotje fijngehakt
250 gram witte champignons in plakjes
20 gram bloem
1 liter groente of kippenbouillon
125 ml slagroom of koksroom
2 druppeltjes worcestersaus
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel verse bieslook

Zo maak je het klaar:

Smelt in een ruime pan de boter en bak de sjalotjes 2 minuten op een laag voor. Strooi de helft van de champignons in de pan e bak ze 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de resterende champignons toe en roerbak het nog 1 minuut.

Roer de bloem door de champignons en bak 2 minuten op een laag uur. Schenk een derde deel van de bouillon erbij in de pan en breng het aan de kook. Roer vervolgens pas alles toe een dikke gladde saus. Schenk de resterende bouillon in de pan, breng het aan de kook en roer alles toe een gladde soep.

Roer de room door de soep en breng het aan de kook. Proef en breng de soep eventueel op smaak met worcestersaus of wat zout en peper. Verdeel de soep over 4 borden en strooi er de peterselie en bieslook over.