Champignoncremesoep met knoflook

4 personen 

Benodigdheden: 

400   gram champignons
3   fijngehakte teentjes knoflook  
1   liter kippenbouillon  
2   eetlepels bloem  
2   eetlepels olijfolie  
4   eetlepels melk  
1   mespuntje zout  
1   mespuntje peper  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en de champignons toe. Bak het geheel gedurende 5 minuten tot de champignons gaar zijn. Bewaar twee eetlepels gebakken champignons voor de garnering.

Doe de bloem in de pan en roer gedurende 1 minuut goed door. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel afgedekt op laag vuur 10 minuten koken. Pureer de soep tot een mooie homogene massa.

Voeg de melk toe en laat deze op laag vuur kort meekoken. Breng de soep op smaak met peper en zout, verdeel de bewaarde gebakken champignons over de soepkommen en serveer