Erwtensoep (1)

4 personen

Benodigdheden:

350 gram spliterwten
300 gram schouderkarbonade
100 gram magere spekjes
2/3 eetlepel zout
1 mespuntje peper
½ laurierblad
1 kruimige aardappel
1 zak erwtensoep groente
2 magere rookworsten

Zo maak je het klaar:

Bereiden: in zeef spliterwten wassen. In grote pan doen: spliterwten, karbonade, spekblokjes en 1¾ liter water. Zout, peper en laurierblad toevoegen. Aan de kook brengen en zachtjes laten koken. Af en toe roeren, aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Erwtensoepgroente en aardappelblokjes aan de soep toevoegen. Soep ± 30 minuten zachtjes doorkoken: regelmatig roeren. Rookworsten uit de verpakking nemen en ± 10 minuten meekwamen op een laag vuur. Karbonade en rookworst uit soep nemen. Laurierblad verwijderen. Karbonade in stukjes van bot snijden. Rookworst in plakjes snijden. Vlees en worst door de soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met donker roggebrood en plakjes katenspek.