Erwtensoep met beenham

4 personen

Benodigdheden:

500 gram beenham
1 liter groentebouillon
1 laurierblad
3 takjes blad selderij
3 takjes peterselie
200 gram knolselderij geschild en in kleine blokjes
1 winterwortel geschild en in kleine blokjes
500 gram diepvrieserwten
1 mespuntje versgemalen peper

Zo maak je het klaar:

Zet de beenham op met de bouillon, de laurier, 1 tak selderie, 1 tak peterselie en breng het aan de kook. Schuim het bouillon af en laat het op een lage stand 30 minuten trekken.
Zeef de bouillon boven een andere pan en neem het vlees er uit en snij het in blokjes.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg de groenteblokjes toe. Kook dit ± 10 minuten en roer er dan de diepvrieserwten en beenham door. Kook het geheel nog eens 5 minuten en breng op het laatste moment de fijngehakte kruiden toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.