Erwtensoep met katenspek

6 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

6 plakjes katenspek
2 eetlepels olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
1 kippenbouillontablet
500 ml water
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
450 gram tuinerwten
6 eetlepels slagroom

Zo maak je het klaar:
 
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin het spek in ± 6 minuten. Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
Verhit de olie in een soeppan en fruit het uitje in 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Doe het water en het bouillontablet bij de ui en knoflook en breng het geheel aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ± 2 minuten ontdooien. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
(Het gedeelte hierboven kun je ook een dag van te voren maken).
 
Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas 1 lepel slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.