Franse uiensoep

4 personen

Benodigdheden:

2 grote uien
1 flesje pils 30 cc
1 pakje franse uiensoep
1 liter water
12 sneetjes stokbrood
50 gram grof geraspte gruyère kaas
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Bak de ui-ringen in een koekenpan, terwijl je ze steeds omschept. Tot ze lichtbruin zijn. Giet het bier erbij en laat het even meekoken. Neem een andere pan en maak daarin de soep met het water zoals op het pakje staat aangegeven. Giet zodra de soep kookt, het ui-bier mengsel erbij. Zachtjes laten doorkoken. Rooster intussen de sneetjes stokbrood lichtbruin in een broodrooster of in een anti-aanbak koekenpan zonder boter. Bestrooi ze met de geraspte kaas en leg de sneetjes even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Schep de soep in diepe borden of kommen en leg op iedere kom 2 sneetjes stokbrood.