Groene kool soep met komijnenkaascroutons

4 personen
 
Benodigdheden:
 

1 eetlepel olijfolie
1 ui fijngesnipperd
200 gram panklare savooi of groene kool
1 liter hete kippenbouillon van 2 tabletten
100 ml kookroom

Voor de croutons: 

3 sneetjes wit brood zonder korsten
50 gram geraspte belegen kaas
1 mespuntje komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de oven voor op 200°C. Verkruimel het brood voor de croutons tussen de vingers en meng het met de kaas, komijn, olie, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het brood over de bakplaat en bak de croutons in de oven in ± 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Verwarm intussen de olie in een hoge pan en fruit hierin de ui in ± 5 minuten zacht. Voeg de kool en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de kool in ± 5 minuten beetgaar worden en voeg dan de room toe. Kook nog ± 2 minuten door. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep met de croutons erover of erbij.