|
Goulashsoep
4 personen
(voorgerecht)
Benodigdheden:
100 |
gram mager gerookte spekblokjes |
2 |
eetlepels arachide of zonnebloemolie |
1 |
ui gesnipperd |
2 |
teentjes knoflook gehakt |
1 |
eetlepel paprikapoeder |
2 |
rode paprika's zonder zaadjes in stukjes |
70 |
gram tomatenpuree |
1,2 |
liter hete vleesbouillon |
250 |
gram aardappel geschild en in blokjes |
1 |
theelepel gedroogde oregano of majoraan |
200 |
ml zure room |
Zo maak je het klaar:
Bak de spekblokjes uit in een soeppan. Voeg de olie toe en bak hierin het rundvlees in ± 3 minuten lichtbruin. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, paprika en tomatenpuree toe en bak alles ± 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 1,5 uur zachtjes koken. Voeg de aardappelblokjes en de oregano toe en kook nog ± 15 minuten. Schep de soep in kommen en schep er een lepel zure room op. Lekker met grof bruinbrood.
|