Goulashsoep

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden:

100 gram mager gerookte spekblokjes
2 eetlepels arachide of zonnebloemolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook gehakt
1 eetlepel paprikapoeder
2 rode paprika's zonder zaadjes in stukjes
70 gram tomatenpuree
1,2 liter hete vleesbouillon
250 gram aardappel geschild en in blokjes
1 theelepel gedroogde oregano of majoraan
200 ml zure room

Zo maak je het klaar:

 
Bak de spekblokjes uit in een soeppan. Voeg de olie toe en bak hierin het rundvlees in ± 3 minuten lichtbruin. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, paprika en tomatenpuree toe en bak alles ± 2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat 1,5 uur zachtjes koken. Voeg de aardappelblokjes en de oregano toe en kook nog ± 15 minuten. Schep de soep in kommen en schep er een lepel zure room op. Lekker met grof bruinbrood.