Indische bruine bonensoep

4 personen

Benodigdheden:

1 zakje boemboe nasi goreng
1 winterpeen
500 gram bami pakket
1 blik bruine bonen
4 eetlepels boemboe saté
2 vleesbouillontabletten
½ theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis

Zo maak je het klaar:

In een kommetje boemboe nasi goreng in 1½ dl heet water ± 10 minuten laten weken. Intussen winterpeen schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Peper uit bamipakket halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. In soeppan olie verhitten. Boemboe nasi goreng met weekvocht, wortel, peper, ui, prei en kool uit het bamipakket ± 4 minuten al omscheppend bakken. Toevoegen de bruine bonen met vocht, bamboe saté en 1½ liter water. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Aan de kook brengen en ± 10 minuten zachtjes laten koken. Taugé uit bamipakket erdoor roeren en ± 1 minuut mee warmen. Op smaak brengen met sambal en ketjap. Serveren met kroepoek.