Italiaanse tomatensoep

4 personen

(maaltijdsoep)
 
Benodigdheden:

250 gram champignons
3 eetlepels olijfolie
2 uien gesnipperd
200 gram hamreepjes
200 gram worteltjes in plakjes
2 teentjes knoflook gehakt
4 vleestomaten in stukjes
200 ml gezeefde tomaten
1 liter bouillon
100 ml rode wijn
100 gram schelpjespasta
100 gram diepvriesdoperwten
100 gram geraspte parmezaanse kas
2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes of in vieren. Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en bak daarin de ui, de helft van de ham, de wortel, de knoflook en vleestomaten 3 minuten. Voeg de champignons, gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn toe en kook zachtjes 15 minuten.Pureer de soep. Verwarm hem en kook hierin de pasta en doperwten ± 8 minuten. Voeg de rest van de hamreepjes toe. Serveer de soep, bestrooid met Parmezaanse kaas en peterselie.