Indiase bruinenbonensoep
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
2 |
eetlepels zonnebloemolie |
2 |
uien gesnipperd |
3 |
eetlepels Indiase milde currypasta |
800 |
gram bruine bonen uit blik |
400 |
gram kikkererwten uit blik |
3 |
tomaten |
1 |
bakje koriander |
200 |
ml kokosmelk |
Zo maak je het klaar:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Schep de currypasta erdoor. Spoel de bruine bonen en kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water. Voeg met 1 liter water toe aan de ui. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken.
Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Voeg de kokosmelk toe aan de soep en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Roer de tomaat en koriander erdoor. Lekker met naan (Indiaas brood).
|