Kerrie groentesoep

4 personen

Benodigdheden:

2 eetlepels vloeibare boter
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 klein stukje gember
1 eetlepel garam masala (pittige kerriepoeder)
7 dl kippen of groentebouillon
1 grote aardappel
150 gram broccoli
3 kleine wortelen
200 gram groente naar keuzen (prei, taugé, spitskool)
1 mespuntje peper
1 mespuntje zout
10 sneetjes bruin brood

Zo maak je het klaar:

Maak de ui, knoflook en gemberwortel schoon en snijd alles fijn. Verwarm de boter en braden op een matig vuur en voeg de ui, knoflook, gemberwortel en kerriepoeder toe. Smoor dit alles gedurende 5 minuten; de ui mag niet bruin worden. Schenk de bouillon erbij.

Maak intussen de overige groente en de aardappel schoon en snijd alles in gelijke kleine stukjes, ook de stronk van de broccoli. Voeg eerst de aardappel, broccoli en wortel toe aan de kerriebouillon toe, deze groenten hebben de langste tijd nodig om gaar te worden. Na 5 minuten kun je ook de overige groenten toevoegen. Na ± 20 minuten is de kerriegroentesoep klaar. Maak op smaak met zout en peper. Server de soep als maaltijd met een stuk brood.