Kipchowder

4 personen

Benodigdheden:

250 gram kipfilet
½ limoen alleen het sap ervan
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
3 tomaten
½ madamme jeanette pepertje
1 bosje peterselie
250 gram bloemige gekookte aardappelen
2 eetlepels olijfolie
2 plakjes magere spek
750 gram gevogelte fond
2 laurierblaadjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Snijd de kipfilet in blokjes en laat ze een haf uur marineren in limoensap.

Pel de sjalot en de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de bleekselderijstengels in dunne schijfjes. Snijd het pepertje heel erg fijn. Dompel de tomaten kort in kokend water, en laat ze schrikken onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en laat hierin de plakjes spek uitbakken. Neem ze uit de pan. Smoor in het vet sjalot, knoflook, bleekselderij en peper ± 5 minuten. Voeg de tomaten toe en giet het fond erbij. Breng het geheel aan de kook en doe de aardappel en kipblokjes, de laurier en de helft van de peterselie in de soep, laat dit een halfuurtje zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verwijder de laurier en roer de achtergehouden peterselie door de soep. Bestrooi het geheel met het verkruimelde spek.