Mexicaanse kippensoep

± 8 kopjes
 
Benodigdheden:  

500 gram kippenpoten
1 blokje bouillonkruiden
150 gram soepgroenten
140 gram maïs uit een blikje
1 citroen
1 Spaanse peper

Zo maak je het klaar:

De citroen halveren en samen met de kip en het bouillonblokje in 2 liter water aan de kook brengen. Doe geen deksel op de pan. Laat dit na eventueel afschuimen een uur trekken.
De kip eruit halen en af laten koelen. Haal het kippenvlees van de botjes, snijd het in kleine stukjes en gooi de botjes weg. De citroen uit de pan halen en weggooien.
De soepgroente, het fijngesneden kippenvlees, de maïs en de fijngesneden peper zonder zaadjes toevoegen en ± 5 minuten laten koken.

Breng de soep op smaak met het zakje kruidig voor kippensoep: voeg de inhoud van het zakje al roerend toe en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.