Mexicaanse kippensoep
± 8 kopjes
Benodigdheden:
500 |
gram kippenpoten |
1 |
blokje bouillonkruiden |
150 |
gram soepgroenten |
140 |
gram maïs uit een blikje |
1 |
citroen |
1 |
Spaanse peper |
Zo maak je het klaar:
De citroen halveren en samen met de kip en het bouillonblokje in 2 liter water aan de kook brengen. Doe geen deksel op de pan. Laat dit na eventueel afschuimen een uur trekken.
De kip eruit halen en af laten koelen. Haal het kippenvlees van de botjes, snijd het in kleine stukjes en gooi de botjes weg. De citroen uit de pan halen en weggooien.
De soepgroente, het fijngesneden kippenvlees, de maïs en de fijngesneden peper zonder zaadjes toevoegen en ± 5 minuten laten koken.
Breng de soep op smaak met het zakje kruidig voor kippensoep: voeg de inhoud van het zakje al roerend toe en laat het geheel nog 5 minuten doorkoken.
|