Minestronesoep met soepstengels

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

250 gram bloem
100 ml water
½ zakje bakpoeder
4 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
6 eetlepels olijfolie
750 gram roma tomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
250 gram winterpeen
liter groentebouillon
350 gram witte bonen in tomatensaus
100 gram spaghetti
400 gram spinazie
1 theelepel zout

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem met het bakpoeder, 2 theelepels Italiaanse kruiden en 1 theelepel zout in een kom. Maak een kuiltje en schenk er 4 eetlepels olijfolie en het water. Kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 15 stukjes en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot dunne stengels van ± 25 cm lang. Leg de soepstengels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 15 minuten goudbruin.
 
Snijd ondertussen de tomaten aan een kans kruislings in. Dompel ze eerst in kokend water en daarna in koud water. Pel de tomaat en snij deze in vieren. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui in ± 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit het 1 minuut mee. Voeg de peen en de rest van de Italiaanse kruiden toe en bak het nog 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en voeg de tomaat toe. Breng aan de kook en laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken.
 
Voeg de witte bonen in tomatensaus toe en breek de spaghetti boven de soep. Laat dit nog

± 15 minuten zachtjes koken. Voeg 2 minuten voor het serveren de spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout.