Preisoep met kip

4 personen

Benodigdheden:

30 gram boter
300 gram kipfilet
1 ui
1 kilo aardappels
2 kippenbouillonblokjes
1 kilo prei
2 eetlepels gedroogde tijm
2 eetlepels grove mosterd
250 ml slagroom
water

Zo maak je het klaar:


Schil en was de aardappels. Snij deze in blokjes. Pel de ui en snipper deze.
Snij de kipfilet in stukjes.
Verwarm de boter in een soeppan. Bak de kip in ± 5 minuten. Haal de kip uit de pan en schep het op een bord. Fruit het ui in ± 5 minuten in dezelfde pan.Voeg de aardappel toe.
Voeg het water en de bouillontabletten erbij.
Snij het donkergroene gedeelte en het kontje van de prei eraf. Halveer de prei in de lengte en snij het dan in stukken van 2 cm. Was de prei goed en voeg het toe in de soep.
Voeg nu de tijm en de mosterd toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat het ± 30 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de kip toe en laat het nog 5 minuten koken.

Als de soep te dik  is kan deze verdund worden met een beetje water.