Provençaalse vissoep
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
1 |
eetlepel olijfolie |
1 |
rode ui gesnipperd |
400 |
gram Provençaalse wokgroente |
1 |
blikje tomatenblokjes |
1 |
liter visbouillon van 2 tabletten |
300 |
gram koolvisfilet |
425 |
kant en klare mini krieltjes |
1 |
stokbrood in sneetjes gesneden |
Zo maak je het klaar:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de wokgroente toe en bak ze al omscheppend 4 minuten. Voeg nu de tomatenblokjes toe en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.
Draai het vuur laag. Voeg de krieltjes en de vis toe en verwarm het geheel ± 5 minuten. Breng het op smaak met zout en peper. Serveer het stokbrood erbij.
De soep kan je een dag van tevoren bereiden. Bewaar deze afgedekt in de koelkast. Verwarm de soep dan ± 10 minuten op een middelhoog vuur.
|