Soep van witte asperges en kervel

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 eetlepel boter
1 ui gesnipperd
500 gram witte asperges geschild
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
400 ml hete groente of kippenbouillon
100 ml koksroom
½ bos kervel gewassen en gedroogd
1 mespuntje versgemalen nootmuskaat

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de boter en fruit de ui in ± 8 minuten op lage stand glazig. Snijd ondertussen de topjes van de asperges af en kook deze apart in een laagje water met zout in ± 4 minuten beetgaar. Snij het onderste houtachtige gedeelte weg en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Fruit deze een paar minuten met de ui mee tot ze glanzen. Voeg de bouillon toe en laat de aspergestukjes in ± 15 minuten gaar koken. Voeg de room en het grootste gedeelte van de kervel toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de aspergepuntjes toe en warm de soep nog een paar minuten door. Serveer direct met de rest van het kervelblad.