Tomatensoep met gevulde ciabatta

4 personen

Benodigdheden:

1 afbak ciabatta
1 scheutje knoflook olie
1 aubergine
4 zongedroogde tomaten op olie
200 gram zachte geitenkaas
50 gram rauwe ham
½ zakje veldsla
1 blik soep voor tomaat
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Bak de ciabatta af volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem op een rooster afkoelen. Snijd het brood horizontaal door en hol de onderkant van het brood uit tot ± 1 cm vanaf de korst. Probeer zo groot mogelijke stukken weg te snijden. Snijd deze stukken in blokjes en besprenkel ze met knoflookolie en leg ze op de bakplaat in de oven tot ze knapperig zijn.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ± halve cm dik, bestrijk ze met knoflookolie en grill ze aan beide zijden. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze afkoelen. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, snijd ze in kleine stukjes en meng ze door de geitenkaas. Vul het brood achtereenvolgens met der rauwe ham, geitenkaas mengsel, veldsla en aubergine.

Bedek het met de bovenkant van de ciabatta en snijd het brood in 4 stukken. Verwarm intussen de soep volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi het met de knoflookcroutons. Serveer met de stukken gevulde ciabatta.

Knoflookolie kun je zelf maken. Halveer twee teentjes knoflook en zet ze ±1 dag weg in 2 dl olijfolie. Haal vervolgens de knoflook eruit en de olie kun je maximaal nog drie dagen gebruiken.