|   Vissoep met zalm en komkommer
 
4 personen 
 Benodigdheden:
 
        
          | 1 | komkommer |  
          | 2 | uien |  
          | 3 | tenen    knoflook |  
          | 6 | eetlepels    olijfolie |  
          | 2 | theelepels    sambal manis |  
          | 2 | visbouillontabletten |  
          | 1 | stokbrood |  
          | 300 | gram    fijne soepgroente |  
          | 1 | blikje    rode zalm |  
          | ¾ | liter    water |  Zo maak je het klaar: Zalm over  de borden verdelen en de hete soep er overheen scheppen. Serveer het stokbrood  ernaast.
 Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de komkommer en snij  deze in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn.
 Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak hierin de ui en  de komkommer ± 3 minuten.
 Voeg de knoflook toe en laat deze 1 minuut meebakken. Sambal,  bouillontabletten en water toevoegen. Breng dit al roerend aan de kook en laat  het ± 10 minuten koken.
 Snij het stokbrood in de lengte door, maar wel zo dat de  helften nog aan elkaar blijven. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en in 5  minuten even afbakken in de oven.
 Pureer de soep met de staafmixer en breng deze weer aan  de kook. Soepgroente toevoegen en dit alles nog ± 2 minuten laten koen.
 Laat de zalm uitlekken en in stukjes verdelen. Brood in  de lengte open snijden en in 6 stukken verdelen.
 
               |