Vissoep met zalm en komkommer
4 personen
Benodigdheden:
1 |
komkommer |
2 |
uien |
3 |
tenen knoflook |
6 |
eetlepels olijfolie |
2 |
theelepels sambal manis |
2 |
visbouillontabletten |
1 |
stokbrood |
300 |
gram fijne soepgroente |
1 |
blikje rode zalm |
¾ |
liter water |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de komkommer en snij deze in kleine blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn.
Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak hierin de ui en de komkommer ± 3 minuten.
Voeg de knoflook toe en laat deze 1 minuut meebakken. Sambal, bouillontabletten en water toevoegen. Breng dit al roerend aan de kook en laat het ± 10 minuten koken.
Snij het stokbrood in de lengte door, maar wel zo dat de helften nog aan elkaar blijven. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en in 5 minuten even afbakken in de oven.
Pureer de soep met de staafmixer en breng deze weer aan de kook. Soepgroente toevoegen en dit alles nog ± 2 minuten laten koen.
Laat de zalm uitlekken en in stukjes verdelen. Brood in de lengte open snijden en in 6 stukken verdelen.
Zalm over de borden verdelen en de hete soep er overheen scheppen. Serveer het stokbrood ernaast.
|