Visminestrone met tuinkruiden

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

400 gram gemengde witvisfilets (tilapia, koolvis, kabeljauw)
eetlepels olijfolie
teentjes knoflook, geperst
eetlepel gehakte verse tijm
wortel, in plakjes
stengels bleekselderij, in boogjes
eetlepels tomatenpuree
liter visbouillon
75 gram pastaschelpjes
eetlepel gehakte verse bladselderij of basilicum

Zo maak je het klaar:
 

Snijd de visfilet in repen of blokjes. Meng deze met 2 eetlepels olijfolie, knoflook en tijm en laat dit even intrekken. Verhit de rest van de olijfolie in een soep pan en bak de wortel en bleekselderij 3 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon, pastaschelpjes en vis toe en kook zachtjes 10 minuten.Roer de bladselderij door de soep. Serveer met ciabattabrood en eventueel wat olijfolie.

Vervang 100 gram van de visfilet door mosselen.Neem bosui in plaats van bladselderij of basilicum.