Visbouillon met zalmforel

4 personen

Benodigdheden:

3 cm gemberwortel
1 limoen of citroen
1 liter visbouillon
2 eetlepels Thaise vissaus
150 gram diepvriesdoperwten
4 bosuitjes
200 gram zalmforelfilet
125 gram mihoen
2 eetlepels gehakte verse koriander

Zo maak je het klaar:
 
Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn. Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 eetlepels van de schil. Pers de vrucht. Voeg de gember, citroenrasp en de helft van de citroensap bij de visbouillon, verwarm deze en laat het 10 minuten trekken.
Snij de bosuitjes in schuine reepjes. Verdeel de zalmforelfilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.

Zeef de bouillon. Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten toe en bosuitjes en laat dit 3 minuten meekoken. Voeg de vis en de mihoen toe en laat deze tegen de ook aan 4 minuten garen. Bestrooi de soep voor het serveren van de koriander.