|  | Visbouillon met zalmforel 
     
4 personen
      Benodigdheden: 
        
          | 3 | cm    gemberwortel |  
          | 1 | limoen    of citroen |  
          | 1 | liter visbouillon |  
          | 2 | eetlepels Thaise vissaus |  
          | 150 | gram    diepvriesdoperwten |  
          | 4 | bosuitjes |  
          | 200 | gram    zalmforelfilet |  
          | 125 | gram    mihoen |  
          | 2 | eetlepels    gehakte verse koriander |  Zo maak je het klaar: Zeef de bouillon. Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de  doperwten toe en bosuitjes en laat dit 3 minuten meekoken. Voeg de vis en de  mihoen toe en laat deze tegen de ook aan 4 minuten garen. Bestrooi de soep voor  het serveren van de koriander.
 Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn. Boen de  limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 eetlepels van de schil. Pers  de vrucht. Voeg de gember, citroenrasp en de helft van de citroensap bij de  visbouillon, verwarm deze en laat het 10 minuten trekken.
 Snij de bosuitjes in schuine reepjes. Verdeel de  zalmforelfilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.
 
               |