Andijvie stamppot (1)

4 personen

Benodigdheden:

300 gram gehakt
2 eetlepels tomatenketchup
2 goudrenetten
2 kilo aardappelen
100 gram geraspte chadder
150 gram bak bacon in dunne plakjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Het gehakt rul bakken. De ketchup erdoor roeren en het geel op smaak afmaken. Uit de geschilde appels het klokkenhuis verwijderen met een appelboor en de appels in ringen snijden. Ze in gedeeltes in de boter aan beide kanten twee minuten bakken en warm houden. De aardappels in gelijke stukken snijden, in weinig water met zout, peper en nootmuskaat een pittige stevige puree maken. De andijvie in lucifer dunne reepjes snijden en beetje bij beetje bij de puree mengen. Een ovenschaal invetten en de helft van de stamppot erin scheppen. Het gehakt verdelen en afdekken met de rest van de stamppot. De appel ringen erop leggen. Daarover de kaas strooien en met bacon afdekken. Onder een hete grill zetten zodat de kaas smelt en de bacon verkleurt.