Andijviestamppot met casselerribrolletjes

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
4 schijven ananas
8 plakken casselerrib
3 eetlepels franse mosterd
75 gram boter
200 ml melk
400 gram gesneden andijvie

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen. Wassen en vieren snijden en in ± 20 minuten gaar koken. Intussen ananas laten uitlekken, sap opvangen en schijven halveren. Plakken casselerrib aan 1 kant met 2 eetlepels mosterd besmeren. In elke plak ½ schijf ananas rollen en vaststeken met prikker. In koekenpan 50 gram boter verhitten. Rolletjes om en om bakken. Bakvet verdunnen met ananassap, rest van mosterd en jus. Aardappels afgieten en fijnstampen. Met melk en rest van boter tot een luchtige puree kloppen. Andijvie in gedeeltes toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met casselerrib rolletjes en ananasjus.