Andijviestamppotje met gebakken appel en haaskarbonade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

kilo kruimige aardappelen geschild
4 haaskarbonades
1 theelepel kaneel
6 eetleepls olijfolie
2 stevige appelen
150 ml melk
450 gram panklare andijvie

Zo maak je het klaar:

Snijd de aardappelen in blokjes van twee cm. Kook ze in een pan met een bodem water van vier cm met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrijk ze met olijfolie. Bak de karbonades in een warme grillpan op matig hoog vuur in tien minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig. Schil de appels, steek de klokhuizen eruit met een appelboor en snijd de appels in plakken. Verwarm een derde van de olie in een grote koekenpan en bak de plakken appel in vier minuten goudbruin, keer ze na de helft van de tijd. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg twee eetlepels olijfolie en de melk toe en roer tot een smeuïge puree. Meng hand voor hand de andijvie erdoor en verwarm de stamppot al roerend tot de andijvie begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op borden en leg de plakken appel erop. Leg de karbonades ernaast