Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,3 kilo aardappelen geschild en in stukken
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 bos bleekselderij in smalle boogjes
200 gram gerookte spekblokjes
150 gram ontbijtspek of bacon
125 ml crème fraîche
3 lente bosuitjes in stukjes van 2 cm

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelen met zout in ± 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe. Bak de spekblokjes in een droge hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan. Rooster het ontbijtspek of bacon in het spekvet. Giet de aardappelen en selderij af. Meng de spekblokjes, bosui en de crème fraîche erdoor en stamp het tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.

De bleekselderij kan ook vervangen worden door knolselderij of prei en schep er dan 50 gram kaas door.