Boerenkool met worst

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
600 gram panklare boerenkool
1 kilo kruimige kokende aardappelen, geschild en in stukken
1 rookworst
75 gram boter
2 eetlepels azijn

Zo maak je het klaar:

Breng water met zout aan de kook. Schep de boerenkool erdoor en laat de groente op een lage stand slinken. Leg de aardappelen op de kool, breng aan de kook en kook zachtjes gaar in 20 minuten. Leg de rookworst tijdens het garen 15 minuten op de aardappelen. Haal de rookworst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de kool en aardappelen fijn. Voeg boter, azijn en nog wat van het kookvocht toe en roer tot een smeuïge stamppot. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de worst in stukjes en leg deze op de stamppot. Lekker met piccalilly, zilveruitjes en augurk.