Boerenkoolschotel op zijn oosters

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden: 

2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
500 gram kipfilet in brede repen
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel honing
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
800 gram panklare boerenkool
75 gram cashewnoten
100 gram katenspek
1 potje gefrituurde uitjes

Zo maak je het klaar:

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten. Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten. Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten. Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.