Bietenstamppot met komijnekaas

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,2 kilo aardappelen
300 gram gekookte bietjes geschild
25 gram boter
2 uien gesnipperd
3 eetlepels rozijnen
125 ml zure room
150 ml halfvolle melk
200 gram komijnekaas 30+ in blokjes

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 minuten op laag vuur. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken.