Boerenkool speciaal

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

25 gram boter of vloeibaar bakprodukt
200 gram magere spekblokjes
1 ui gesnipperd
500 gram boerenkool panklaar
1 kilo aardappelen geschild en in stukken
100 ml melk
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels zilveruitjes
4 augurken
200 gram salami of cervelaat in reepjes

Zo maak je het klaar:

Bereiden Verhit de boter in een pan en hierin de spekblokjes zachtjes Schep de spekjes uit de pan in schaaltje. Fruit de ui in het bakvet, voeg de boerenkool toe en roerbak circa 3 minuten. Leg de aardappels op de boerenkool, voeg water zout toe en kook afgedekt 20-minuten of tot de kool en aardappels gaar zijn. Giet af en stamp met wat melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de stamppot met de spekjes en salami erop en schaaltjes met mosterd, zilveruitjes en augurken erbij.

Vervang mosterd door piccalilly.