Boerenkoolstamppot

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,2 kilo aardappelen geschild en in stukken
600 gram boerenkool
1 verse rookworst
50 gram boter
3 uien gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
125 gram gerookte spekblokjes
100 ml volle melk
2 eetlepels mosterd
1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Doe de aardappelen met de boerenkool en zo veel water tot het geheel net is bedekt in een pan. Leg er de rookworst op en breng aan de kook. Kook de aardappelen met de boerenkool en de worst in 20 minuten gaar.

Smelt ondertussen in een koekenpan de boter. Bak de ui met de knoflook en de spekblokjes 8 minuten. Verwarm de melk. Neem de rookworst uit de pan. Giet de aardappelen met de boerenkool af.

Voeg de melk toe en stamp het geheel tot een smeuïge stamppot. Schep het ui-spekmengsel door de stamppot en breng op smaak met de mosterd en nootmuskaat. Serveer de rookworst bij de stamppot.

Lekker met tafelzuur als augurken, zilveruitjes en piccalilly.