Friese boerenkool met rookworst

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen
450 gram gesneden boerenkool
1 rookworst
20 gram Friese nagelkaas
2 goudrenetten
½ pakje koksroom

Zo maak je het klaar:

Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. In grote pan aardappels doen en boerenkool erop leggen. Laagje water en zout toevoegen en in ± 20 minuten gaarkoken. Rookworst uit verpakking halen en ± 15 minuten boven op boerenkool mee verwarmen. Kaas in kleine blokjes snijden. Appels schillen en grof raspen. Koksroom verwarmen. Worst uit pan halen. Boerenkool en aardappels afgieten en fijnstampen. Koksroom erbij schenken en tot smeuïge stamppot stampen. Kaas blokjes en appel erdoor mengen. Nog ± 1 minuut goed door verwarmen. Serveren met rookworst.