Hutspot met gebakken shoarmavlees

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappelen geschild
5 eetlepels olijfolie
1 kilo hutspot groente
2 theepels tijm
½ liter groentebouillon
400 gram shoarmavlees
1 dl tomatensap

Zo maak je het klaar:

Snijd de aardappelen in stukken.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de hutspotgroente met tijm in ± 5 minuten. Voeg de aardappelen en de bouillon toe.

Stoor de groente afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend bruin en gaar.

Schenk het tomatensap erbij en laat het vlees nog is ± 3 minuten sudderen.

Stamp de hutspotgroenten en aardappelen met vocht met de stamper toe en grove stamppot. Schep de hutspot in vier diepe borden en schep het vlees erop.