Hutspot van witte bonen en kip met tijm

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram winterpeen
2 uien in parten gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde tijm
1 teentje knoflook fijngesneden
300 gram kipfilet in vier stukken
2 potten witte bonen

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de peen in de lengte in vieren doormidden. Verdeel de ui gesneden in partjes over de bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel dit met 1 eetlepel olie en 1 theelepel tijm en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Rooster in ± 25 cm gaar.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip op een hoog vuur goudbruin. Bestrooi met de rest van de tijm en  peper en zout op smaak.

Draai het vuur laag en bak het geheel nog 10 minuten.

Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 minuut. Warm de bonen in 3 minuten mee. Stamp met een stamper tot een grove puree. Schep de peen en de ui er door. Serveer er de kip bij.