Hutspot met yoghurt en koriander

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

1,2 kilo vastkokende aardappelen 4
4 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
500 gram winterpeen in stukjes
2 schalen falafel
250 gram Griekse yoghurt
15 gram koriander grof gesneden

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de winterpeen toe en bak 3 minuten mee. Leg de aardappelen op de winterpeen en voeg zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de falafel in 4-5 minuten goudbruin. Stamp de aardappelen en winterpeen met de pureestamper tot puree. Voeg de yoghurt en koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de falafel.