Kerriezuurkoolstamppot

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,2 kilo kruimige aardappelen
50 gram boter
4 braadworsten
2 uien gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder
500 gram zuurkool uitgelekt
60 gram walnoten grof gehakt

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 15 minuten gaar. Keer regelmatig. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 minuten Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 minuten beetgaar. Schep de walnoten erdoor. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en 100 ml kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. Serveer met de braadworsten.