Koolstamppot

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1,2 kilo aardappelen
50 gram boter
1 ui gesnipperd
300 gram witte kool
300 gram boerenkool
eetlepel komijnenzaad
1 rookworst
150 ml halfvolle melk

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de witte kool toe en bak 3 minuten. mee. Voeg de boerenkool en 100 ml water toe en smoor afgedekt 10 minuten. Voeg de komijn toe. Verwarm de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen, 25 gram boter en melk met de pureestamper tot puree. Schep de kool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rookworst. Lekker met piccalilly.